Kategorier
Kor Livet Musikk

Kairos

Den rette tid. Den gode tid. Jeg sitter på flytoget på vei hjem fra inspirerende og opplysende foredrag med Henrik Syse. Skriver uten mål. Skriver for å dele. www.denene.no – har ikke vært innom ennå, men ser verdien. Verdien i å se folk, være tilstede i folks liv. Stille det ene spørsmålet til han som trenger det den dagen. Lytte. Mitt liv som kordirigent. Som familiefar. Som kjæreste. Ektemann. Livets beste øyeblikk. Sokrates: Dialog – toveis kommunikasjon = den høyeste måte å lære på. Ønske om læring. Utvjevning av kunnskap, ikke bare for de få. Nei, ikke utjevning, oppjevning (sitat Jan P. Syse). Sitter nå på Gardermoen. Ser på lyddusjen som folk går forbi. En mann snakker i mobilen, går inn i lyddusjen. Han oppdager at jeg iakttar ham, vi utveksler brede glis. Livet går videre. Lyder. Musikk. Opplevelser. Anders Behring Breiviks ensomme verden. Hva er den? I dagens utgave av lokalavisa hjemme, Bygdanytt, spør de etter meddommere til retten der hjemme. Noen som kunne tenke seg det? Jeg tenker, tenker, tenker, tenker. Skal ha ny dør hjemme. Ønsker kvalitet. Noe som er laget for mer enn en halv generasjon. Håndverkstradisjonene i Norge er i ferd med å bli borte. Så vidt jeg veit, kjenner jeg Norges siste repslager. Referanserammer. Breiviks mangel på sådanne. Eller? Mangel på folk i sin omverden som så ham, snakka med ham, sa hei, hva tenker du på? Hvordan går det med deg? Jeg tror fortsatt på Norges Korforbund Hordalands motto «Med song for ei betre verd». En bedre verden. Ikke i kroner og øre. Ikke i målbare kvanta. I noe annet, noe, noe, det musiske mennesket. Utfyller av det logiske mennesket. Tilbake til Syse og Platon og Staten (med stor S, eller?): Det fysiske og det musiske var grunnelementer for Staten. I morra er det korøvelse igjen. Nye musikalske opplevelser. Å se og bli sett. Drømmen om Kairos. Drømmen om dialog. Tar vare på frokost og middag med barna før det bærer avsted. Lørdagskvelden med min kjære. Søndag ettermiddag er det Osterøykoret. Ny opplevelse av….følelser….dialog…det musiske mennesket. Det ikkemålbare. Takk, Henrik Syse, for kloke og gode tanker i en strøm av mange tanker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *